16 Gün 16 Yazı Meydan Okuması | 15. Gün

By aysu - Nisan 29, 2020


 15-) Distopik hikâyeleri aratmayacak günlerdeyiz. Biraz bu ruh halinden sıyrılmak gerek. Senin ütopik hikâyen ya da dünyan nasıl olurdu bilmek isterim.

 Heeey! Bugünün yazısı biraz geçe kaldı, bugün epey webtoon okudum, ders de çalıştım, şimdi yazmaya geldi sıra :D Yine hayal gücüm iş başında, başlıyorum:

 Gelecekte başka bir gezegene ilk adımı atmışız ve bazı araçları kullanmak zorunda olsak da orada yaşabiliyoruz. Bu sayede uzaya tam anlamıyla giriş yaptık ve sonunda başka gezegende yaşayan akıllı canlılar bizimle iletişim kurabiliyorlar. Bunu şimdi yapabilmelerinin nedeniyse Evren'in Temel Yasaları'na uymaları gerektiği. Evrenin Temel Yasaları'na göre bir gezegende yaşayan canlılar kendi ayakları üzerinde durmaya başlayana kadar hiçbir şekilde onlarla bağlantı kurulmamalı. Kendi ayakları üzerinde durmak derken de uzayı keşfe çıkmaktan bahsediliyor, ilk gezegene adım atıldıktan sonra iletişim serbest.



 Daha sonra insanlar Dünya'nın yaşadığı, gelecekte karşılaşabileceği sorunlar ile başa çıkabilmek için Gezegen Kullanım Kılavuzu'na başvuruyor ve bu sayede küresel ısınmayla başa çıkmanın yöntemlerine bakıyoruz, bunları uygulamaya koyuyoruz. Vee tamamıyla değiştik! Yalnızca sorunlarımızı gidermedik, kendimizi geliştirdik. Artık sadece Dünya'da yaşamak zorunda değiliz, burası memleketimiz ama farklı gezegenlerden turistlerimiz oluyor. Biz de farklı gezegenlere gidebiliyoruz.


 Savaşlar neredeyse yok olmuş, medeniyet geliştiğinden. Savaşlar sadece çok savaşçı ırklar tarafından yapılıyor çünkü bu ırklar başka türlü hayatta kalamıyorlar, onların yaptığı savaşlar da ırklara karşı değil yaşanması mümkün olmayan, kimsenin yaşayamadığı gezegenlere yapılıyor, hayatta kalmaya karşı meraklarından dolayı burada yanlarına fazla eşya almadan araştırmalar yapıyorlar. Bu şekilde savaş, her zaman kötü bir şey olarak anılmış savaş bile olumlu bir şeye dönüştürülmeye çalışılıyor.

 Gezegenler-arası ulaşım ışınlanmayla yapılmıyor çünkü ışınlanmanın çok fazla yan etkisi oluyor. Gezegenler-arası ulaşım sadece 2 kapıya bağlı biri bulunduğumuz yerde diğeri gitmeyi istediğimiz yerde. Kapının kenarından kapının nereye açılacağı seçilebiliyor.

 Dünya geçmişte gelecek hakkında sanıldığı gibi sadece bir beton yığını değil, su bulunan yerlere şehirler inşa ediliyor ve karada insanlığın orada yaşadığına dair hiçbir iz bırakılmamış. Hayvanları doğal ortamlarında inceleyebiliyoruz, doğayı tam anlamıyla korumuş oluyoruz.

 Bu Dünya, uyanmış bir Dünya, kendini gerçekten değiştimek isteyen bir dünya. İşte tam burada Evren'in Temel Yasaları'nın ilk yasasını sizinle paylaşmak istiyorum, her şeyin sebebini "Ama kendini yetiştirmek isteyenler hiçbir zaman geri kalmazlar*."

* Aşk ve Gurur (/ Gurur ve Önyargı)

 Hohh! Başlayınca anlatmaya durduramadım kendimi, çok uzun bir yazı oldu, umarım sıkılmazsınız :( Görüşmek üzeree <3




  • Share:

You Might Also Like

9 yorum

  1. Bence hiç de uzun değil, tam tadında olmuş. Özellikle savaş kısmını okurken bu günleri görür müyüz acaba dedim, kendi kendime :)

    YanıtlaSil
  2. hayal gücüne bayıldım :)

    YanıtlaSil
  3. bunu birkaç bölümlük hikaye yapsan yaa harika olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederimm! Evet, hikaye gibi bir şey olabiliir :)

      Sil
  4. Teşekkür ederiiimm :) <3

    YanıtlaSil
  5. ha haaa süper hayaller hem de bayağı bilimsel hayalleeer hayaline sağlııık :)

    YanıtlaSil

Popular Posts